Mladé literárne talenty sa vzdelávajú v písaní na týždennom tvorivom sústredení

26.08.2012 Bratislava

Bratislava 26. augusta (TASR) - Tretí ročník letného literárneho pobytu Medziriadky 2012 sa začne dnes v rekreačnom zariadení Homôlka pri Valaskej Belej neďaleko Ilavy. Na ňom slávnostne vyhodnotia rovnomennú súťaž.

"Je to unikátna súťaž, ktorá ako jediná na Slovensku organizuje pre mladé literárne talenty inšpiratívne týždenné tvorivé sústredenie," uviedla pre TASR PR manažérka podujatia Medziriadky 2012 Lenka Dzadíková.

Súťaž tradične pripravujú členovia občianskeho združenia Múzy.sk ako dobrovoľnícky neziskový projekt. Zapojilo sa doň 338 súťažiacich z celého Slovenska. Z nich sa na literárnom pobyte stretne 42 najtalentovanejších autorov vo veku od 12 do 25 rokov. Najviac pozvaných talentov pochádza zo Starej Ľubovne, Košíc, Prešova a Bratislavy.

"Pre súťažiacich je tento rok pripravených rekordných 456 kníh, ktoré venovalo šesť vydavateľstiev a kníhkupectiev," dodala Dzadíková.

Na sústredení sa mladé autorky a autori stretnú so skúsenými lektormi, aby sa neformálne dozvedeli viac o zákutiach literatúry. Počas rozborových seminárov spoločne rozanalyzujú príspevky zaslané do súťaže. Súčasťou programu, ktorý potrvá do 30. augusta, sú aj prednášky z rôznych oblastí literatúry a písania, textárska dielňa, stretnutia so spisovateľmi, divadelná monodráma, folkový koncert, výtvarná aktivita i turistika.
 

Vyberte región